ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Habip Edip Törehan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Trafik Eğitimcileri tarafindan, "Trafik dedektifleri projesi ve öğrencilerde trafik bilincinin geliştirilmesi protokolü " doğrultusunda, Trafik Güvenliği Eğitimi 10. Sınıf Öğrencilerimize verilmiştir.

Nis

9.sınıf Moda Tasarım Teknolojileri öğrencilerimiz, Alan şefimiz Seda Özgöç ve alan öğretmenimiz Hülya Çakmak eşliğinde, Zuhal Yorgancıoğlu Müzesi ve Eskişehir'in tarihi yerleri gezisine katıldı. Zuhal Yorgancıoğlu'nun 70 yıllık koleksiyonundan seçilmiş 52 kıyafetin tasarımları, model ve kumaş özellikleri, süsleme teknikleri öğretmenler gözetiminde incelendi. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi kıyafetlerinin değişimleri ve modada tarihsel izler gözlemlendi. Tarihsel ve kültürel anlamı düşünerek Eskişehir'in tarihi yerleri gezildi.

Nis

Dünya Otizm Farkındalık Günü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkeler tarafından her yılın 2 Nisan günü, dünya genelindeki otistik spektrum bozukluğuna sahip insanlarla ilgili farkındalık oluşturma amacıyla belirlenen özel bir gündür.

Mrt

Down sendromlu bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla 21 Mart 'Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü' olarak tanındı. Down sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Down sendromunu iyileştirecek bir tıbbi tedavi yoktur, tek yol eğitimdir.

DOWN SENDROMU NEDİR?

Down sendromu, 21. kromozomun fazladan bir kopyaya sahip olmasıyla ortaya çıkan bir genetik durumdur. Bu durum, fiziksel ve zihinsel gelişimde bazı farklılıklara yol açabilir. Down sendromlu bireyler, tıbbi ve eğitimsel desteklerle dolu ve üretken bir yaşam sürebilirler.

Mrt

Fiziksel aktivite çalışmaları kapsamında uygulama ana sınıfı öğrencilerimizle birlikte yaptığımız uçurtmaları bahçede hepbirlikte uçurup  eğlendik

Mrt

Türkiye’nin ve dünyanın kaderini değiştiren 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde; işgalcilere geçit vermeyen aziz şehitlerimizi, milletin yaralı bağrında bağımsızlık umudunu yeşerten Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz.

Mrt

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve 12 Mart 1921'de TBMM tarafından Milli Marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103. yıl dönümünde okulumuzda Kültür Edebiyat Kulübü tarafından program düzenlenmiştir. Programı  hazırlayan kulüp dadışman öğretmenlerimize ve programda görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuz 10 d sınıfı öğrencisi İrem Ecrin IŞIK Uşak ilinde gerçekleştirilen Taekwondo Gençler A gruplar yarıfinal yarışmasında okulumuzu temsil etmiş ve 49 kiloda 2.olarak gümüş madalya almaya hak kazanmıştır. Öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği, İstiklal Marşını Güzel Okuma İlçe eleme Yarışmasına, okulumuzdan 11. Sınıf Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi alanından Nisanur BOZKUŞ katılmıştır. Öğrencimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Ögretmenlerimize, Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirme Eğitimi, İlçemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Turgay YILMAZ tarafından verilmiştir.

Mrt

Her yıl Mart ayının ilk haftasında okullarımızda kutlanan girişimcilik haftası okulumuz Habip Edip Törehan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde de kutlanmıştır  Sayın kaymakamımız Sadettin Yücel'in açılış konuşmasını yaptığı programda grafikten mezun öğrencilerimiz Selim Can DOGAN, Eskişehir Genç girişimciler heyeti başkanı Yusuf Melih TURAN ve KOSGEB Eskişehir müdürü Tarık YILMAZ konuşmacı olarak katılmışlardır. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Mehmet FAİDECİ, şube müdürümüz sayın Tülay GÜNDOĞAN,  Ögretmen ve Öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşmiştir.

Şbt

ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN İSTİKLAL MARŞI'NI GÜZEL OKUMA YARIŞMASINDA OKULUMUZU TEMSİL EDECEK ÖĞRENCİMİZİ BELİRLEMEK ÜZERE YAPILAN YARIŞMADA 11 E SINIFINDAN NİSANUR BOZKUŞ 1. OLMUŞTUR. YARIŞMADA 9B SINIFINDAN ÇİĞDEM ÖZDEMİR 2., 11 D SINIIFINDAN  BEYZA NUR AKTAŞ İSE 3.OLMUŞLARDIR.

Şbt

İŞKUR İŞ VE VESLEK DANIŞMANI DİLEK KAYA TARAFINDAN 12. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE ETKİLİ CV HAZIRLAMA VE MÜLAKAT TEKNİKLERİ KONULU SEMİNER VERİLMİŞTİR.